Start vacante Egipt 2020. Conditii de calatorie

Distribuie aceasta postare...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on print
Print

Conditii de calatorie in Egipt 2020

Ultima actualizare 15 august 2020

Cetățenii străini care se deplasează în Republica Arabă Egipt, inclusiv cetățenii români, trebuie să prezinte la punctele de trecere a frontierei, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior efectuării călătoriei. Măsura nu se aplică persoanelor care sosesc prin intermediul curselor aeriene directe  tip charter pe aeroporturile din Sharm El Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam și Marsa Matrouh.

Persoanele care doresc să efectueze deplasări în/din Guvernoratul Sinaiul de Sud din/către alte localități aflate în Republica Arabă Egipt trebuie să prezinte, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, în condițiile menționate anterior.

 

Recomandari pentru cetatenii romani care efectueaza deplasari catre/dinspre Romania:

La sosirea pe aeroporturile din Marsa Matrouh, Hurghada (guvernoratul Red Sea), Sharm El Sheikh (guvernoratul Sinaiul de Sud), Luxor și Aswan turiștii români sunt scutiți de obținerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (până la 31 octombrie 2020); cetățenii români care sosesc direct pe aeroportul din Cairo au nevoie de viză de intrare, care se obține de la Ambasada Republicii Arabe Egipt la București sau direct de la autoritățile de frontieră din aeroport.

În stațiunile turistice pot ateriza numai avioane charter (ale țărilor care permit deplasarea în Republica Arabă Egipt), strict cu turiști. Pe toată perioada sejurului este interzisă ieșirea din stațiunea turistică pentru efectuarea de vizite la diverse obiective turistice din Republica Arabă Egipt.

 

Ce se intampla cu persoanele depisate pozitiv cu COVID-19

 

În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate măsuri de protecție speciale, iar în cazul depistării unei infectări cu COVID-19, respectiva persoana va fi carantinată în camere special amenajate în hotel, iar în cazul agravării simptomelor va fi spitalizată (situație care va genera condiții speciale de tratament – în sarcina părții egiptene – și întoarcerea în țară pe cheltuiala turistului).

 

Masuri impuse pe perioada sejurului in Egipt

 

În prezent, marea majoritate a restricțiilor impuse de autoritățile egiptene au fost ridicate, cu respectarea normelor de protecție COVID-19 (masca de protecție este obligatorie în locurile publice).
Rămân în continuare închise zonele de agrement, plajele publice și parcurile.
Localurile publice (cafenele și restaurante) și cinematografele pot funcționa doar la capacitatea de 50%, cu respectarea unui program strict.

 

Ce trebuie avut in vedere atunci cand calatorim spre Egipt

 

Este obligatorie asigurarea medicală internațională care acoperă șederea în Egipt.
In cazul in care exista calatori care prezinta simptomatologie specifica pentru SARS COV-2, la destinatie acestia vor fi transferati la spital, iar costurile vor fi acoperite de Asigurarea Medicala mentionata in Declaratia de Sanatate.

MASURI IN CAZUL DEPISTARII CU COVID-19:

Turiștii trebuie să anunțe imediat conducerea hotelului sau medicul din hotel, în cazul în care prezinta simptomele infectarii cu COVID-19.
Conducerea hotelului trebuie să raporteze orice caz pozitiv detectat Ministerului Sănătății și Populației.
Pentru carantină este alocat un etaj desemnat în fiecare hotel; a cazurilor minore, necritice sau suspectate.
Hotelul va acoperi costurile de cazare, mâncare și băuturi ale cazurilor minore și non-critice a turiștilor care sunt testati pozitiv cu COVID-19.


Camerele ocupate de oaspeții care sunt testati pozitiv cu COVID-19, vor fi curățate și dezinfectate
Cazurile critice ale turiștilor care sunt testati pozitiv cu COVID-19 vor fi preluate de spitalele abilitate din imediata apropiere.
Ministerul Sănătății și Populației va acoperi costurile medicamentelor și tratamentului pentru turiștii testati pozitiv cu COVID-19, până la recuperarea lor completă.
Contactele apropiate ale persoanei diagnosticate cu COVID-19, ori cele care au locuit in aceeasi camera cu cazul pozitiv vor fi supuse unui examen medical gratuit de către Ministerul Sănătății și Populației și trebuie să respecte toate măsurile de precauție impuse. Acestora li se va permite să stea la hotel fără taxe suplimentare (dacă doresc).
Turistii testati pozitiv cu COVID-19 se vor putea intoarce in tara, DOAR dupa ce vor avea un test negativ.
Intoarcerea in tara se poate efectua GRATUIT, DOAR pe cursele cu care s-a calatorit si DOAR in limita locurilor disponibile. In cazul in care returul va fi efectuat cu oricare alta companie aeriana decat cu cea cu care au calatorit, turistii vor suporta contravaloarea biletelor.
Costurile cu serviciul de cazare care se impune intre ziua externarii din spital si ziua plecarii vor fi suportate de catre turist.

 

Masuri generale in cadrul hotelurilor

 

Oaspeții vor avea temperatura verificata de fiecare dată când intră în hotel.
Bagajele sunt dezinfectate înainte de check-in.
Semnele de podea sunt plasate pentru a menține distanțarea fizică.
Plata electronică este încurajată.
Truse de protecție personală (care conțin echipamente de protecție personală, cum ar fi măști,mănuși, și dezinfectant) sunt prevăzute în camere, pentru fiecare oaspete.


Camerele și băile sunt ventilate și dezinfectate corespunzător si zilnic.
Punctele de atingere și suprafețele sunt curățate și dezinfectate în mod regulat, iar echipamentele sunt pozitionate adecvat la distanța.
Dusul nu este permis în sala de sport / fitness.
Utilizarea serviciilor de jacuzzi, saună, aburi și masaj este suspendată !!!
Piscinele și plajele sunt deschise pentru oaspeți.
Se efectuează dezinfectarea regulată a piscinelor.
Curățarea zonei din jurul plajei și piscinei (inclusiv mese, șezlonguri etc.) după fiecare utilizare
Sezlongurile sunt amplasate la 2 metri unul de altul.
Prosoapele de plajă și piscină sunt livrate în camere.
Activitățile de agrement pe plaje și la piscine sunt reduse.

Masuri de preventie in cadrul restaurantelor

 

Accesul se va efectua prin pre-rezervare (prin aplicații electronice, telefon, sau alte mijloace).
Temperatura fiecărui oaspete este verificată înainte de intrare.
Plata electronică este încurajată.
„Open Buffet” nu este permis – insa se va aplica cel de tip servit, cu pastrarea distantarii sociale
Mesele sunt așezate la 2 metri una de alta, cu scaune pozitionate la 1 metru si numarul maxim de persoane permis la o masa este de 6.
Folosirea tacâmurilor de unică folosință (pe cât posibil).
Pe fiecare masa va exista dezinfectant pentru maini.
Shisha este interzisa.
Petrecerile și evenimentele sociale nu sunt permise în cadrul restaurantelor.
Zonele pentru copii din cadrul restaurantelor sunt închise.

In ce conditii se vor efectua excursiile de grup

 

Grupurile turistice nu vor depăși 25 de persoane (până la o notificare ulterioară). Ghizii si turistii sunt obligati sa poarte măști de protectie care sa le acopere nasul si gura.
Daca vor exista persoanei care nu au masca, ori ale caror masti vor trebui inlocuite; companiile turistice care asigura excursia vor trebui să ofere turiștilor.
Distanța fizică se menține în timpul vizitelor la muzee și in cadrul siturilor arheologice.
Numărul maxim de vizitatori admis în muzee și situri arheologice interioare este:  200 de vizitatori / h în Muzeul Egiptului din Tahrir și 100 de vizitatori / h în alte muzee.
10 – 15 vizitatori în interiorul oricărei piramide sau mormânt (în funcție de dimensiunile acesteia).

 

Conditii de calatorie in avionul charter pe destinatia Egipt

 

Pentru prevenirea supraaglomerarii terminalelor si ghiseelor de check-in, prezentarea la aeroport pentru formalitatile de check-in se va face cu minimum 3 ore inainte.
Prezenta altor persoane in afara celor care calatoresc este strict interzisa in incinta terminalelor. Purtarea mastii este obligatorie pe tot parcursul procesului de check-in, in toate spatiile inchise si in cele deschise unde se pot produce aglomerarii de persoane.Exceptie fac pasagerii cu varsta sub 5 ani.
Pasagerilor li se va lua temperatura si vor efectua triajul epidemiologic inainte de formalitatile de check-in.
Pasagerii care au o temperature corporala mai mare de 37.3 grade Celsius sau care prezinta semne ale unei infectii repiratorii, vor fi refuzati pentru formalitati si nu vor putea calatori la bordul aeronavelor tip charter.
Pentru a evitarea aglomerarii in cadrul aeronavei si pentru a diminua posibilitatile de infectare cu noul coronavirus, pasagerii nu pot calatori cu bagaje de mana. Singurele bagaje de mana acceptate sunt: gentile de mana, posetele de mici imensiuni, gentile de laptop si gentile care contin mancarea infantilor – dimensiunile acestora NU trebuie sa depaseasca 40x30x15 cm pentru a putea fi stocate sub scaune.
Utilizarea compartimentelor de bagaje din cabina NU este permisa. Toate bagajele care nu indeplinesc conditiile de mai sus, vor fi stocate in cala de bagaje.
Pentru tarile care impun completarea anumitor formulare, acestea vor fi completate imediat dupa imbarcare si vor fi prezentate la destinatie autoritatilor.
Pasagerilor li se vor aloca locuri in aeronava imediat ce lista este trimisa de catre Tour Operator.

 

Masuri impuse la bordul charter Egipt

 

Pe tot parcursul asezarii pe locurile alocate si in timpul zborului pasagerii trebuie sa respecte indicatiile personalului aeronavei cu care se calatoreste.
Miscarea in aeronava pe tot parcusul zborului este strict limitata. Pasagerii nu vor parasi locurile decatdaca este strict necesar.
Service-ul pe tot parcursul zborului este suspendat. Pasagerii vor primi o sticla de apa de 0.5 litri.
Pe tot parcusul zborului pasagerii (cu varsta > de 5 ani) sunt obligati sa poarte masca
Pasagerii nu vor putea schimba locurile alocate.

 

 

 

 

Distribuie aceasta postare...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on print
Print

Site-ul nostru foloseste Cookie-uri si nu stocheaza datele dumneavoastra personale. Prin cookie-uri, site-ul retine, pe o perioada de timp, actiunile si preferintele dumneavoastra (login, limba, dimensiunea caracterelor si alte preferinte de afisare). Astfel nu mai trebuie sa le reintroduceti ori de cate ori reveniti la site sau navigati de pe o pagina pe alta. Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate Mai multe informatii

Site-ul nostru foloseste Cookie-uri si nu stocheaza datele dumneavoastra personale. Prin cookie-uri, site-ul retine, pe o perioada de timp, actiunile si preferintele dumneavoastra (login, limba, dimensiunea caracterelor si alte preferinte de afisare). Astfel nu mai trebuie sa le reintroduceti ori de cate ori reveniti la site sau navigati de pe o pagina pe alta. Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate. Pentru a afla mai multe informatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam următoarele resurse: Microsoft Cookies guide, All About Cookies, http://www.youronlinechoices.com/ro/ , http://www.legi-internet.ro/legislatie-itc/date-cu-caracter-personal/legea-privind-prelucrarea-datelor-cu-caracter-personal-si-protectia-vietii-private-in-sectorul-comunicatiilor-electronice/oug-13-2012.html

Inchide