Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


Mykonos, a carei mascota este pelicanul Petros, ofera un altfel de distractie fata de celalalte insule Ciclade.Legenda spune ca nu demult (aproximativ anul 1954), un pelican ranit si istovit a aterizat in regim de urgenta  pe insula Mykonos din arhipelagul Cicladelor. Marele lui noroc este ca a fost gasit un pescar iubitor de pasari, care l-a ingrijit si l-a hranit in timpul convalescentei.
Pelicanul nostru si-a revenit, dar surpriza mare a fost ca pelicanul nu a vrut sa plece in tarile calde in cautarea stolului, ramanand in continuare pe insula pentru a duce o viata normala de pelican. Stabiliandu-se aici a primit numele de Petros,devenind mascota insulei, traind multi ani fericiti pana la batranete.Cand in cele din urma a murit,oamenii si-au dat seama ca nu mai pot trai fara un pelican in preajma , asa ca a urmat Petros al II-lea…Cum nu stim al catelea Petros este cel care-si asteapta oaspetii pe insula Mykonos, cert este ca el isi face datoria pana la capat: invita turistii la o terasa pe malul marii, la o plimbare pe plaja, sau ii sfatuieste sa se odihneasca sub o umbrela. Atentia noilor oaspeti ai
insulei se indreapta spre arhitectura traditionala din Ciclade, prezentatata in majoritatea pliantelor turistice. In mijlocul insulei veti descoperi labirinturile straduteleor sinoase, strans grupate sau foarte asemanatoare intre ele. casele orbitor de albe, cu paliere exterioare colorate. Mergeti in cartierul pitoresc al insulei (Alefkandra) si veti descoperi adevaratii artisti ai insulei Mykonos.Una din particularitatile insulei este reprezentatta de morile de vant, acoperite cu paie, din secoloul al XVI-lea. Sunt aproximativ 30 la numar, iar cea mai veche se afla sub stanca Kato Mili.Din punct de vedere turistic , Mykonos se afla pe pozitia de lider al arhipelagului Cicladelor.

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print